Spectrum Chess - Únor 2014

05.02.2014 13:52
 

 

V sobotu 1. února 2014 se zúčastnili mladí hráči našeho oddílu Jan Szotkowski a Adam Bazgier šachového turnaje v rámci série Spektrum chess v Čadci. Čadca přivítala v tomto dni mnoho mladých šachistů, protože zde probíhala i Liga měst, které se účastní hráči z České republiky, Polska a Slovenska.

Ve velké konkurenci 88 šachistů odehráli naši celkem 9 partií se střídavými úspěchy. Adam měl úspěšný vstup do turnaje, postupně ale jeho hra začala uvadat a nakonec obsadil se ziskem čtyř bodů 58. místo. Daleko lépe si vedl Honza. Celkem pravidelně si připisoval na své konto body a v posledním kole bojoval o první desítku v celkovém pořadí. V zahájení sice ztratil figuru, kterou ale po chybě soupeře získal zpět a měl dokonce převahu jednoho pěšce. Pasivní hrou ale nechal zdvojit soupeřovy věže na sloupci a ten toho dokázal využít a partii vyhrál. Konečné 20. místo a zisk 5,5 bodu je ale velmi pěkným počinem našeho mladého hráče.

Celkovým vítězem turnaje se stal Jakub Bielik startující v barvách ŠK Povážské Podhradie se ziskem 8 bodů. Mě na turnaji ale zaujal výkon sedmileté  Lucie Ševčíkové, která za šachovnicemi proháněla mnohem starší soupeře a obsadila celkové čtvrté místo.


 



https://palinos.rajce.idnes.cz/Medzinarodny_sachovy_festival_Cadca_2014/





https://chess-results.com/tnr123414.aspx?lan=4&art=9&fed=SVK&wi=821&snr=22