Liga měst (31.1.2015 Sokolovna Mosty u Jablunkova )

04.02.2015 05:56

Liga měst

Šedesát mladých šachových nadšenců se sešlo v sobotu 31. ledna v Mostech u Jablunkova, kde místní oddíl uspořádal 4. kolo seriálu šachových turnajů pro mládež do 18 let Liga měst. Celý seriál zahrnuje šest turnajů, které organizují šachové oddíly v Polsku, České republice a na Slovensku. Talentovaní šachisté tak mají možnost změřit své síly v mezinárodní konkurenci.

Turnaj byl rozdělen do dvou skupin. V turnaji „A“ soupeřilo 24 hráčů o vítězství v turnaji i o bodovou prémii pro vítěze 100 bodů, která se započítává do výsledků celého seriálu. Stupně vítězů opanovali hráči UKS „Pionier“ Jastrzebie Zdroj. Šest bodů ze sedmi možných stačilo k výhře Stanislawu Drozniakovi, o půl bodu méně získali jeho oddíloví kolegové Monika Kordela a Tomasz Gałuszka.

V turnaji „B“ bojovali zbylí mladí šachisté rovněž o medaile ale i o možnost postoupit do „áčka“. V devíti kolech si nejlépe vedli šachisté TJ Slávia Caissa Čadca, když první místo získal Juraj Adamčík a třetí Peter Grochal. Mezi ně se na druhé místo vklínil hráč domácího oddílu Adam Bazgier.

Fotogalerie:

https://chessmosty.rajce.idnes.cz/20150131_Liga_Mest_Sokolovna/