Krajský přebor mládeže v rapid šachu – 4. 11. 2017 Frýdek-Místek

05.11.2017 17:26

Krajský přebor mládeže v rapid šachu – 4. 11. 2017 Frýdek-Místek

Desetičlenná skupina mladých šachistů se dnes vydala na Krajský přebor mládeže v rapid šachu. Většina hráčů se účastnila prvního turnaje, protože patří mezi nové členy oddílu, kteří se k nám přidali z Masarykovy základní školy v Návsí, Základní školy v Jablunkově a Základní školy s polským vyučovacím jazykem v Jablunkově.

Během minulého měsíce byli žáci v kroužcích seznamováni se základními pravidly, nemožným tahem a s hrou s digitálními hodinami. Dnes poprvé mohli tak vyzkoušet své šachové umění a porovnat jej s konkurenty z oddílů celého kraje. Cílem tak nebylo jen získat co nejlepší umístění, ale hlavně nabýt zkušenosti z profesionálních turnajů. I když jsme na turnaj jeli většinou s nováčky, tak každý účastník vybojoval nějaké body a nikdo z našich neskončil na posledním místě. Z turnaje si všichni odnášeli pozitivní dojmy a s radostí sdělovali, že příště chtějí jet určitě znovu.

Nejlepšího umístění dosáhla Adéla Škulcová, která trénuje již pátým rokem. V kategorii do 12 let skončila patnáctá a mezi dívkami získala v konkurenci osmi dívek stříbrnou medaili. Adélka k turnaji řekla: „Na dnešním turnaji jsem odehrála 7 kol se ziskem 4 bodů (4 výhry). Hrála jsem s pěti chlapci a dvěma děvčaty. Organizace turnaje byla bez problémů, příjemnou změnou byl vtipný rozhodčí. Ve své kategorii (dívky do 12 let) jsem získala druhé místo, za které jsem dostala krásný pohár, stříbrnou medaili, diplom a velkou čokoládu. Ráda se zúčastním příštího turnaje.“

Všechny výsledky je možno zhlédnout na internetové adrese:

https://chess-results.com/tnr311727.aspx?lan=5&art=1&rd=7&turdet=YES&wi=984

Pavel Kantor