Šachová olympiáda 2012 Mládež do 16 let (U16)

09.09.2012 19:32

Na letošní šachové olympiádě hráli i reprezentanti do 16 let v samostatném turnaji. V dresu ČR hrál na 3.šachovnici Jakub Szotkowski, kde uhrál 7. místo za 6/9. wyco_16_SZOTKOWSKI.xls (68 kB)

Tým ČR skončil 11. (4-2-4)

Zhodnocení ŠOu16 Kubou:

"Jednoduše a ve skratce. Bylo to ok! :-)

Hráli jsem ve složení: 1. Patrik Melzer, 2. Jan Mikeš, 3. Jakub Szotkowski, 4. Jakub Haman, 5. Vojtěch Dobeš. Koučem byl GM Petr Velička!
Ze šachového hlediska to byla opravdu povedená Olympiáda! Skvěli šachisté, opravdové šachové hvězdy v akci, celovečerní pořad šachy! Tohle si v Česku nedovedu představit!

Jenže ono to tak mělo druhou stranu mince. Muži měli ubytování na úrovní korespondující se šachovou olympiádou. Nás bylo ale na pokoji 6!!!

Cituji slova GM Petra Veličky!: "Tak tolik nás bylo na pokoji naposledy na vojně"!:-)

Jídlo! - žádná sláva! Opět cituji našeho kouče! "No nic. Taky potřebuji trochu zhubnout"! :-)

Jo tak Turecko by měli reklamovat jako zaručený lék na hubnutí!

Pokud jde o můj výkon tak to mohlo být i lepší, kdybych v zápase proti Řecku nehrál tak naivně a sebejistě na výhru a prostě dal za půl! To je asi vše."

 

V hlavní kategorii OPEN bohužel naše reprezentace propadla, skončila 34. a jediným kdo uhrál slušný výsledek byl GM David Navara s 9,5/11 (perfo 2869), čímž získal zlatou medaili na druhé šachovnici. Ženy ve své sekci skončily 27.