Před vstupem do II.ligy

03.11.2013 21:38

Velká výzva stojí před šachisty Mostů u Jablunkova. V neděli startuje II. liga družstev a Mosty do ní vstupují jako jeden z nováčků. Cíle týmu jsou skromné: rozkoukat se ve vyšší soutěži, pozlobit favority a hlavně nemít sestupové starosti.

 

Vše se bude odvíjet podle toho, v jaké sestavě budeme k zápasům nastupovat. Kádr Mostů zůstal po loňském postupu téměř nezměněn. Všechny opory zůstaly, tým navíc doplnil Marcin Surman (FIDE 2191) z Polska. Nyní tak budeme moci v sestavě točit více hostů a v případě absence jednoho hostujícího hráče již nebudeme oslabeni. V základní sestavě došlo ještě ke dvěma změnám, Piotr Piesik se posunul na druhou šachovnici před  Honzu Sikoru-Lercha a Pavel Samiec se prohodil na sedmé a osmé desce s Petrem Kantorem.

 

Aktuální forma hráčů je velmi dobrá, Jacek Szwed vybojoval na turnaji na Mallorce výborné třetí místo, důležitější ale je, že si uhrál třetí normu IM a nyní mu už zbývá jen dosáhnout ELO 2400 a budeme mít v týmu druhého mezinárodního mistra.

 

Po postupu do druhé ligy došlo v Mostech ke změně hrací místnosti. Nově se budou šachové zápasy odehrávat v konferenční místnosti Hotelu Grůň. Věřme, že nové prostředí bude pro šachisty Mostů vítězné a taktéž, že přiláká fanoušky šachu k návštěvě domácích zápasů.

 

Kapitán Pavel Kantor