Novinový článek Turnaje 2006

30.10.2011 15:26

Článek z novin
Úspěšná vystoupení šachistů Mostů:


 

Úspěšná vystoupení šachistů Mostů:




 

I po zakončení Okresního přeboru družstev v šachu si udržují členové šachového oddílu TJ Sokol Mosty u Jablunkova dobrou formu. V minulých týdnech se zúčastnili tří turnajů, na kterých velmi dobře reprezentovali svůj oddíl.

V dubnu navštívili šachisté Mostů tradiční bleskový turnaj dvojic v Třinci, kde ve dvojici s třineckým Patrikem Schoupalem obsadil konečné dvanácté místo Pavel Kantor. Druhému páru Jiří Bury – Pavel Samiec se bohužel již tak dobře nevedlo a skončil za očekáváním až na třiadvacáté pozici.

Nejvýraznějšího úspěchu dosáhl na počátku května sedmnáctiletý Pavel Samiec na turnaji Ostravský koník. Ve skupině hráčů s národním bodovým ohodnocením ELO dosáhl na vynikající čtvrté místo, když do turnaje vstupoval až jako čtyřiačtyřicátý nasazený. Ziskem 6,5 bodu v devíti partiích však překonal daleko zkušenější soupeře a zaslouženě se tak mohl radovat z cenného úspěchu.

V sobotu 13. května se uskutečnil turnaj čtyřčlenných družstev ve Skaličce u Hranic na Moravě, kterého se účastnilo i družstvo Mostů u Jablunkova. Tým zanechal na turnaji svým výkonem velmi dobrý dojem. Od zahájení turnaje se mužstvo pohybovalo na předních příčkách a jen kvůli zaváhání se slabšími soupeři dosáhlo v konečném účtování na čtvrté místo se ziskem 22 bodů. Jako správný kapitán vedl své družstvo k úspěchu Pavel Kantor, když neprohrál ani jednu partii a se ziskem 7,5 bodů byl nejlepším hráčem na čtvrté šachovnici. Na první desce úspěšně, přes počáteční nezdary, bojoval Petr Kantor (5 bodů), na druhé si velmi dobře vedl Miroslav Kvíčala (6 bodů) a na třetí šachovnici získal 3,5 bodu Jiří Bury.

Úspěšně reprezentovali oddíl mladí šachisté na turnaji mládeže Třinecký střelec. Osmé místo obsadil se ziskem čtyř bodů Radomír Chýlek, desátý byl se stejným počtem bodů Jan Tatarka. Oba dva byli klasifikováni jako nejlepší hráči bez hodnocení ELO. Naši benjamínci Jakub Szotkowski a Daniel Raszka (ročník narození 1997) získali tři respektive dva a půl bodu a v celkovém pořadí se umístili na osmnácté respektive čtyřiadvacáté pozici. Rovněž tříbodový Václav Kapsia skončil v celkovém hodnocení na dvaadvacátém místě.