LOKO Zpravodaj - Pražské působení Pavla Samiece

18.04.2012 18:25

                            Loko-zpravodaj č.15/12 (84)          

                                                                (občasný zpravodaj šachového klubu Sk Loko Praha)                                                                                                                                    

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Mistrovské soutěže družstev 2012

 

Konečné výsledky  (16.4.2012)

 

Loko Praha letos 2x v horní polovině tabulky, 2x v dolní polovině.

Celkově letos v mínusu: – 7.

 

„Loko-družstvo roku“ 2012: Áčko – 58% bodů!

2.Béčko 58% (57.6) 3.Céčko 24%  4.Déčko 13%

 

Kompletní výsledky a statistiky družstev najdete nyní postupně na webu Loko a pak jako vždy v Koníku (č.66–leden 2013).

 

Konečné umístění našich družstev:

 

                                                 Přebor:                Loko A           4.místo  

                                                  I.třída:                Loko B          5.místo  

                                                 II.třída:                Loko C        11.místo 

                                                III.třída:                Loko D       10.místo

 

Komentáře kapitánů (c):

 

Loko A: Děkuji všem hráčům Loko A za perfektní přístup k soutěži a ke hře, byli jsme dobrá parta a kapitán měl minimum starostí se sestavou na každý zápas. Takový tým mít je radost a z této atmosféry plynuly i naše velmi dobré výsledky. Ke konci jsme sice klesli na 4.místo, ale jednak jsme měli za soupeře první 2 v tabulce, kteří se na konec jevili jako silnější a jednak zopakuji, co jsem už v Lz dříve napsal: Přebor je tak silná a vyrovnaná soutěž, že jakékoliv umístění v horní polovině tabulky je velký úspěch. Tudíž smutnit nad tím, že nám medaile nakonec proklouzla mezi prsty J nemá smysl. Už čtvrtý rok za sebou jsme hráli „nahoře“ a to je potěšitelné, mohli jsme si tak soutěž dobře užívat a pěkně si zahrát. I když jsem to udělal již osobně, tak i zde blahopřeji staronovým přeborníkům Prahy, výbornému družstvu Bohemians B, k letošnímu titulu i k postupu do 2.ligy. Vyhráli soutěž naprosto suverénně. Mirek Kamlach.

 

Loko B: Po loňském návratu do první třídy bylo hlavním cílem béčka nesestoupit, ovšem stalo se co nikdo nečekal. Od prvních zápasů se nám dařilo, vládla bojovná nálada, bodovali jsme i proti papírově silnějším družstvům a po celou dobu soutěže jsme se pohybovali na předních místech tabulky. Výsledkem je páté místo. A zasloužené – na ty, kteří jsou před námi, jsme nestačili, a se všemi za námi jsme bodovali. Jde samozřejmě o úspěch celého družstva, ale je třeba říct, že bez Pavla Samiece, který na druhé šachovnici udělal fantastických osm bodů z jedenácti, a bez Vládi Kučery, kapitána a tepajícího srdce béčka, bychom to nedokázali. Martin Čuchna.

 

Loko C: Začali jsme dobře (remizovali jsme s Rapidem Praha A, když nám vítězství uniklo), takže jsme byli optimisti. Jenomže už na prvé kolo všichni ze základní sestavy nepřišli a protože jsme neprohráli, stal se tento hluboký omyl postupně zvykem. V druhém kole jsme se smířili s porážkou od ERA C (FIMA) – s jejím áčkem nakonec prohrálo i naše áčko ve 12.kole. V třetím kole jsme dostali nakládačku od USK Praha A, která skončila nakonec ve skupině první s třemi body náskoku. A pak přišlo čtvrté kolo a jasný počátek našeho krachu, když jsme prohráli (sice ve slepené sestavě) 3:5 s Pragou E, která nakonec skončila na osmém místě ve skupině, ale porazit se dala (vždyť zde vyhráli Achylis a Řezanka). Vzhůru po šikmé ploše dolů jsme pokračovali v pátém kole, když jsme o bod prohráli s Pankrácí E, která díky námi věnovaným třem bodům skončila na sedmém místě. Ztrátu těchto šesti (nebo alespoň dvou) bodů a udržení těchto soupeřů bodově na naší úrovni už jsme nedokázali dohnat. Když jsme v šestém kole se Smíchovem B, který skončil na šestém místě dokázali u nich remizovat, prohráli jsme v sedmém kole s Vršovicemi E, které díky nám o tyto tři body skončili před námi na devátém místě.  Pak se nám v osmém kole podařilo zamést s Duklou Praha E (která jediná zůstala za námi) u nich a ještě jednou dokonce s výsledkem 7½:½ s Pragou F, která však tak lehko nerozdávala body a skončila s devíti body před námi. Zbývala křeč – 0:8 s Bohnicemi A, kterým jsme tak pomohli se dostat na druhé místo ve skupině s nejlepším skóre ze všech a v posledním kole doma 2:6 s Vyšehradem E, který nakonec skončil s 25 b. na třetím místě.

Pokud se snad někdo domnívá, že postup ze třetí třídy bude procházkou růžovým sadem, tak ať se podívá, jaká družstva letos ve třetí třídě hrála (Teplárna A, Mlejn A, PORG C). Pokud by si to někteří hráči zase vykládali, že budou jenom v sestavě ale nebudou hrát, pak ať se ani do sestavy nehlásí. A to nám všem navíc bude chybět naše opora – Vláďa Kučera. Franta Řezanka.

 

Loko D: Nazdar vážení kolegové z šachového mužstva Loko Praha D i celého klubu. Jako každý rok jsem povinen zhodnotit naši účast v soutěži družstvech. Jak všichni víte skončili jsme na předposledním místě. Jako hlavní příčinu vidím v malé účasti hráčů. Ze 14ti hráčů se dva hned na začátku omluvili, že se soutěže nezúčastní. Další tři měli střídavé směny, jeden byl dlouhodobě nemocný. Závěrem sehrál 3 partie a další člen družstva si vymínil, že může hrát pouze na Vltavské. Poslední utkání, které jsme hráli s posledním Vyšehradem pouze v pěti, jsme bohužel také prohráli-když jeden se omluvil těsně před utkáním a druhý se nedostavil i když účast přislíbil. Já jako kapitan chci ale všem poděkovat, zejména těm, kteří celou soutěž odehráli bez absence. Současně děkuji Mirkovi Kamlachovi za výpomoc při utkáních na Vltavské a všem přeji do příští šachové sezóny řadu úspěchů. Jirka Vaněček.     

 

Konečná tabulka Přeboru po 13.kole (tabulky ostatních skupin našich družstev viz minulé číslo Lz):

 

 

družstvo

body

skóre

1.Bohemians B

33

61.5

2.ERA (FIMA) A

23

54

3.Kobylisy B 

22

50.5

4.Loko Praha A

21

52

5.Bohemains C

18

51

6.Vyšehrad C

17

49.5

7.Praga A

15

47.5

8.Vršovice B 

15

46

9.Pankrác C

14

46.5

10.PORG A

14

41.5

11.Dukla Praha B

13

42

12.Pankrác D

11

45

13.Vikt.Žižkov B

1

37

 

 

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Podrobnosti soutěže na adrese Pražského šachového svazu: https://www.chess.cz/kraje/pss/PSS_STK.HTM

 (Lz-LokoP-15/12) (5.ročník)