Krajský přebor družstev mladších žáků BŠŠ (3.3.2018)

05.03.2018 11:39

Družstvo ve složení Adéla Škulcová, Radek Niedoba, Štěpán Kozubík, Šimon Mucha, Michal Hawliczek a Martin Škulec reprezentovalo náš oddíl v sobotu 3. března na Krajském přeboru družstev mladších žáků ve Frýdku-Místku. Hrálo se tempem na 2 x 15 minut s bonusem 5 sekund za tah a počáteční kola našim hráčům dělala problémy.

Rychle provedené tahy s obavami z nedostatku času zapříčinily brzké porážky s dvěma domácími družstvy BŠŠ „B“ 0:6 a BŠŠ „E“ 1:5. Po domluvě kapitána si již mladí hráči začali dávat pozor, přesto přišly další porážky v poměru 2:4 se Slezanem Opava a Slavojem Český Těšín. V pátém kole se podařilo získat první bod za remízu 3:3 se Slovanem Havířov a v předposledním kole jsme nebyli daleko od zisku druhého bodu, jenže pat na šesté desce při velké převaze našeho hráče znamenal prohru 2,5:3,5 s Dolním Benešovem. Před posledním kolem se skýtala stále naděje na opuštění posledního místa, ale jak jsme turnaj zahájili, tak jsme skončili, porážkou 0:6 s Městem Albrechtice.

Ačkoli jsme obsadili poslední místo, hráči získali cenné zkušenosti a příslibem je i fakt, že jako jeden z mála týmů jsme do hry nasadili tři mladší hráče. Děkuji všem hráčům za reprezentaci oddílu.

 

Pavel Kantor