Hodnocení sezóny OP2015

29.04.2015 05:51

Hodnocení okresního přeboru 2014/15

Našemu béčku hrajícímu i letos okresní přebor se podařilo obhájit loňské třetí místo v tabulce. Přitom ještě dva kola před koncem jsme figurovali na osmé příčce a na obhajobu medailové pozice to až zas tak moc  nevypadalo .  Avšak soutěž byla letos vyrovnaná a kromě suverénní Vendryně, byly zápasy mezi ostatními týmy vyrovnané a vždy výsledkově otevřené.  O tom, že jsme se nakonec umístili bronzoví  rozhodly nakonec výsledky z posledních dvou kol, když jsme v předposledním kole na domácích šachovnicích zdolali přesvědčivým skóre silný tým Dobré „B“ 4:1 a v posledním kole vyhráli kontumačně s béčkem Dobratic 5:0. Oba výsledky nás díky vylepšenému skóre dostaly na konečnou třetí příčku. Jinak ale se dá říci, že jsme v průběhu sezony podávali vcelku vyrovnané výkony a naše konečné umístění je zasloužené.

Po úspěšném vstupu a výhře s týmem Třince „D“ 3,5:1,5 a těsné výhře v Bystřici 3:2, jsme ve třetím kole narazili na silný tým Brušperku, se kterým jsme na domácí půdě remizovali 2,5:2,5. Po třech kolech jsme byli na třetím místě průběžné tabulky. Jenže pak ve čtvrtém kole přišla první naše prohra v soutěži  s BŠŠ „F“ 3:2 a po volném pátém kole další prohra v šestém kole se suverénní Vendryni a celkovým vítězem Okresního přeboru  4:1 což znamenalo propadnutí se na šestou příčku průběžné tabulky. V dalších dvou kolech jsme ale opět zabrali a po remíze s BŠŠ „G“ přišla důležitá výhra s áčkem Dobratic 3:2. Bohužel v sedmém kole jsme nečekaně klopýtli s céčkem Dobré, což bylo škoda, protože jsme v tomto utkání očekávali plný bodový zisk. Nakonec ale poslední dvě kola, jak bylo výše uvedeno dopadla pro nás vítězně a vylepšené skóre nás nakonec dostalo až na bronzovou příčku.   

 Za předvedené výkony si všichni hráči zaslouží pochvalu. Díky zejména patří  Petrovi Sikorovi a  Tomáši Kočímu, kteří béčko vedli a rozhodovali o sestavách. Domnívám se, že naše béčko nejen že obhájilo pěkné umístění v tabulce, ale také naplnilo cíl dát příležitost zahrát zejména mládeži a ostatním hráčům, kteří v druhé lize nenastupovali. Právě pro mladé šachisty byly soutěžní zkušenost nejlepší přípravou a školou a také sbíráním cenných zkušenosti.

V Mostech u Jablunkova 28.4.2015

Pro web zaznamenal zástupce vedoucího ŠO TJ Sokol Mosty u Jablunkova Bohuslav Szotkowski