Cíle Týmu Mostů A do nové sezóny KP2013

21.10.2012 09:20

Druhý ročník v Krajském přeboru družstev čeká náš „A“ tým. Po loňské sezóně, kdy bylo cílem udržet se jako nováček ve vyšší soutěži, vstupujeme do té nové s mnohem ambicióznějšími plány. Chtěli bychom se pohybovat ve vyšších patrech tabulky a atakovat čelní příčky.

V sestavě Mostů došlo přes léto jen k nepatrným změnám, které ale přinesly výrazné posílení. Pro letošní ročník nefigurují v sestavě Andrzej Worek kvůli pracovním povinnostem v zahraničí a Mariusz Ochodek, s jehož přístupem k zápasům nepanovala v Mostech spokojenost. V týmu však jako hosté nadále působí opory Jacek Szwed a Jakub Szotkowski, který reprezentoval v letní přestávce Českou republiku na Olympiádě mládeže do 16 let s výsledkem 6 bodů z 9 partií. Jako třetí host byl na soupisku dopsán Piotr Piesik (FIDE ELO 2193) z Katovic, od kterého očekáváme posílení předních šachovnic. Na konci srpna přestoupil do Mostů z Třince Břetislav Kretek (FIDE ELO 2228), který se tímto vrátil do místa svého rodiště. Kromě působení v „A“ týmu bude Břéťa působit i jako trenér našich mladých šachistů.

            Základní sestava pro Krajský přebor se může pyšnit průměrným hodnocením 2144 ELO bodů, což nás před startem soutěže řadí na druhé až třetí místo. Jsou to však jen statistiky a zápasy určitě ovlivní fakt, jestli se podaří nastupovat v konsolidované sestavě a s jakou formou se hráči našeho oddílu v konkrétním utkání potkají.

Nezbývá než popřát všem hráčům mnoho sil, trpělivosti ale i toho pověstného šachového štěstíčka.

 

ŠACHU ZDAR!

 

Kapitán Pavel Kantor